بسیاری از افراد که به صورت منظم به موسیقی گوش می دهند، قدرت موسیقی که در تحریک احساسات و افکار دارد را درک می کنند. این که موسیقی می تواند روی افکار، احساسات شما تاثیر بگذارد، خیلی عجیب نیست. هنگامی که فرد یک موسیقی را انتخاب می کند و به آن گوش می دهد، می تواند یک انتخاب از احساسات مختلف، و هم چنین احساس آزادی و آرامش را به همراه داشته باشد. با این حال، موسیقی هم چنین دارای تعدادی از عوامل تاثیرگذار دیگر است و حتی می تواند بر روی کد ژنتیکی در هر یک از ما تاثیر بگذارد. این کار از طریق افکار ما و از طریق چگونگی ارتباط با یکدیگر است.
تحقیقات نشان می دهد مهارت های کلامی و بصری در زمانی که یک شخص در پیانو فعالیت می کند بیشتر بهبود می یابد. این در مطالعه افراد بین 8 تا 11 ساله بود که در هنگام کلاس های موسیقی که در برنامه های درسی فوق العاده بودند، توانستند سطح بالاتری از IQ را به طور صحیح ببینند. این نشان می دهد که تمرین ساز موسیقی، ادراک بصری و شناختی را توسعه می دهد.
مطالعات دیگر هم نشان داده که وقتی سعی می کردیم احساس خوشحالی کنیم، یک تلاش بی فایده است. پژوهشگران دریافتند که موسیقی درمانی یک روش موثر و بی ضرر برای ضد افسردگی و شاد بودن است و وقتی ما سعی می کنیم با موسیقی درگیر شویم، تجربه بیشتری را تجربه می کنیم.
یکی دیگر از تاثیرات مهم موسیقی این است که عمکرد فرد در ورزش را افزایش می دهد. معمولا در راه رفتن و دویدن افراد ریتم وجود دارد به همین دلیل گوش دادن به یک موسیقی تند و شاد باعث می شود افراد سرعت خود را بالا ببرند. دوندگان هنگام دویدن با گوش دادن به موزیک هم میتوانند سریعتر بدوند و هم انگیزهی بیشتری برای ادامه دادن و رسیدن به استقامتی بیشتر دارند.
اضطراب و استرس یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی است و گوش دادن به موسیقی ملایم و آرامش بخش میتواند روشی موثر برای غلبه بر استرس باشد و این چیزی است که از لحاظ علمی هم ثابت شده است. موسیقی ملایم فشار خون و ضربان قلب را که منجر به اضطراب و بیماری قلبی می شود را کاهش می دهد.
موسیقی غم انگیز توانایی اجازه دادن به ما برای مدیریت حالات ما است و ما اغلب به موسیقی گوش می دهیم. یکی از دلایل گوش دادن به موسیقی این است که موسیقی پخش شده نقش موثری در بهبودی خلق و خو دارد و موسیقی باعث می شود افراد به خلق و خوی بهتری برسند و خودآگاهی بیشتری پیدا کنند.
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که افراد با رنگ خاصی از موسیقی در ارتباط هستند. قطعات غم انگیز موسیقی منجر به رنگ های تیره تر و خشن تر هستند و قطعات شادتر موسیقی به رنگ های روشن و پر جنب و جوش منجر می شوند.
هنگامی که فرد مبتلا به سکته مغزی باشد معمولا از قسمت بصری مغز آسیب دیده است. پس از آن بیمار ممکن است از اشیاء خاصی آگاه نباشد و ممکن است از دیدن آنها دچار مشکل باشد. اما تحقیقات نشان داده است با این حال، زمانی که این بیماران به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهند، در بینایی آن ها تاثیر می گذارند.
تحقیقات نشان می دهد نوزادانی که تنها پنج ماه سن دارند، به صورت ریتمیک به موسیقی پاسخ می دهند و با آن بیشتر از گفتار ارتباط برقرار می کنند. کودکان به صورت خود به خود با موسیقی های مختلف می رقصند و لذت می برند.
تاثیر موسیقی بر روح