یادگیری موسیقی و تاثیر آن بر هوش : نواختن یک آلت موسیقی می تواند راهی سرگرم کننده برای گذراندن زمان و به دست آوردن یک مهارت جدید باشد، چه مبتدی باشید و چه سال هاست که می نوازید. اما آیا یاد گرفتن یک موسیقی می تواند هوش شما را نیز تقویت کند؟ تحقیقات نشان می دهد که یادگیری موسیقی و تاثیر آن بر هوش می تواند تأثیر مثبتی بر IQ شما و همچنین سایر معیارهای هوش داشته باشد.
طبق تحقیقات نواختن منظم یک آلت موسیقی ، شکل و قدرت مغز را تغییر میدهد که نشان داد نوازندگان از نظر ساختار و عملکرد مغزی با افراد عادی تفاوت دارند که آموزش موسیقی می تواند ضریب هوشی را تا 7 امتیاز در بزرگسالان و کودکان افزایش دهد.
این مطالعه تنها پس از چهار یا پنج ماه نواختن یک ساز به مدت یک ساعت در هفته ، نشان داد افراد بالای 65 سال تغییرات شدیدی در مغز دارند که نشان میدهد نواختن پیانو میتواند در هر مرحله از زندگی تأثیر مثبتی داشته باشد.
مطالب مرتبط :
یکی از تحقیقات بیمارستان کودکان نشان داد که آموزش موسیقی عملکرد اجرایی ، مجموعه ای از فرآیندهای شناختی ، از جمله حافظه فعال ، حل مسئله و برنامه ریزی را بهبود می بخشد. عملکرد اجرایی افراد را قادر می سازد تا اطلاعات را سریعتر پردازش کرده و رفتار را طوری تنظیم کنند که با پیشرفت تحصیلی مرتبط است.
یافتهها نشان میدهد استفاده از یک آلات موسیقی به کودکان و بزرگسالان به بالا بردن تواناییهای اجرایی کمک می کند.
تحقیقات بیشتر همچنین نشان داده است که برای بهره مندی از نواختن ساز هرگز دیر نیست. بر اساس نتایج مطالعات افراد عادی که فقط در معرض نیم ساعت آموزش موسیقی قرار گرفتند ، شروع به تغییر روش پردازش موسیقی و زبان خود کردند و مهارتهای مختلف را در این فرآیند تقویت کردند.
مزایای نواختن آلات موسیقی بسیار فراتر از شاخص های هوشی است. با مزیت اضافی کمک به کاهش استرس و ایجاد فرصتی خلاقانه به افراد، یادگیری نواختن پیانو می تواند زندگی را متحول کند.
چگونه آموزش موسیقی بر جوانان تأثیر می گذارد
آموزش موسیقی فواید زیادی برای رشد ، رفاه و شخصیت جوانان ، از جمله جوانانی که با موانع روبرو هستند، ارائه می دهد. اما همه به آموزش موسیقی با کیفیت دسترسی ندارند. درس های پیانو، برنامه های موسیقی مدرسه و آلات موسیقی چیزهای گران قیمتی هستند که بسیاری از جوامع قادر به پرداخت آن نیستند.
روانشناسان مطالعه ای را منتشر کرند که در آن به یک گروه از کودکان شش ساله آموزش صدا یا پیانو داده شد در حالی که گروهی دیگر برای شروع آموزش موسیقی یک سال صبر کردند. گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل به طور قابل توجهی از افزایش بهره هوشی بیشتری برخوردار بود.